Soda – Het mysterie van de drie vingers

Soda

Er zijn een paar mysteries die het leven van David Solomon doordringen – want geef toe, een flik die voor zijn eigen moeder als priester door het leven moet gaan, daar zou een psychiater werk aan hebben – maar het grootste mysterie is misschien wel dat van de twee ontbrekende vingers aan Soda’s linkerhand.

Wat weten we tot nu toe over Soda?

In het tweede album Brieven voor Satan vertelt Soda iets over zijn verleden aan zijn vriend Balesteros: dat hij afkomstig is van het plaatsje Providence in Arizona, dat een vechtpartij met de auteur en crimineel Thomas Williams fataal geëindigd is voor die laatste, dat deze gebeurtenis Soda daarna wel nachtmerries heeft bezorgd, maar dat hij toen, zo lijkt het, nog altijd zijn tien vingers had.

In het eerste album Een engel gaat heen zien we Soda trouwens in een flashback de eed als politieagent afleggen, met een ongeschonden linkerhand. Waarschijnlijk heeft hij zijn vingers verloren tijdens het uitoefenen van zijn ambt in New York, wellicht tegelijk met het overlijden van zijn vader. Want in album 9 Verlos ons van het kwaad vertelt Soda aan zijn oom dat hij niet naar de begrafenis van zijn vader kon gaan omdat hij toen in het ziekenhuis lag. De plaats van het gebeuren kennen we dan ook, want aan zijn oom vertelt hij in datzelfde gesprek dat hij nooit meer teruggekeerd is naar Providence. Verdere aanwijzingen zijn er niet.

Het blijft dus gissen en alleen Tome, de auteur van de serie, kent het antwoord.

Bron: http://davidsolomon.free.fr/, Ballon Media magazine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s